Evenement

DE KERK VAN ALLE KANTEN- KERK IN FUNCTIE

Gedurende de maanden december, januari en februari kunt u tijdens de kennisweken 5 woensdagmiddagen deelnemen aan de online bijeenkomst: 'De Kerk van alle Kanten'.

https://www.cultureelerfgoed.nl/actueel/agendaGedurende de maanden december, januari en februari kunt u tijdens de kennisweken 5 woensdagmiddagen deelnemen aan de online bijeenkomst: 'De Kerk van alle Kanten'. 

De coronatijd heeft opnieuw de betekenis laten zien van kerkgebouwen als plekken van troost en steun. Tegelijkertijd zet corona het voortbestaan van de kerkgebouwen onder druk, en daardoor ook de bijdragen voor het onderhoud van de gebouwen.

Eind 2018 sloegen kerken, overheden en erfgoedorganisaties de handen ineen om zich in te zetten voor een duurzame toekomst van kerkgebouwen.

Deze winter presenteren wij u de opbrengsten van twee jaar programma Toekomst Religieus Erfgoed, onder de naam ‘De Kerk van alle Kanten’, met als hoogtepunt vijf live-uitzendingen op vijf woensdagen. We nodigen u van harte uit kennis te nemen van deze oogst en deel te nemen.

Vijf thema’s van De Kerk van alle Kanten
2 december 2020
Kerk in Functie
Over het hergebruik van kerkgebouwen
9 december 2020
Kerk in Beeld
Over data en kennis van kerkgebouwen
20 januari 2021
De Open Kerk
Over toegankelijkheid van kerkgebouwen
3 februari 2021
Kerk in Samenhang
Over de 139 kerkenvisies die gemeenten opstellen
17 februari 2021
Blik op de Toekomst
Met onder andere minister Van Engelshoven
Vijf woensdagmiddagen


Op vijf woensdagmiddagen, steeds tussen 15 en 17 uur, verdiepen en verbreden we de thema’s tijdens een online live-uitzending met deskundige gasten en verrassende invalshoeken. Zo zullen bijvoorbeeld op 2 december Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Fred Schoorl, directeur Bond Nederlandse Architecten, een bijdrage leveren. Op 9 december schuift onder andere Sophie van Bijsterveld aan, zij is hoogleraar religiewetenschap.

We presenteren daarbij ook nieuwe instrumenten: op 2 december het langverwachte boek met 88 voorbeelden van herbestemde kerkgebouwen. En op 9 december gaat de Nationale Gebedshuizen Database ‘live’ met daarin informatie over alle gebedshuizen van Nederland.

Daarnaast bieden we bij het thema van elke Kennisweek een keur aan lezingen, webinars, video’s en artikelen, die op elk gewenst moment te bekijken zijn via www.toekomstreligieuserfgoed.nl, en die een verdieping vormen op de live-uitzendingen.

Namens alle partners van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed hopen wij van harte u te online te mogen ontvangen. Voor aanmelden gaat u naar de site: www.cultureelerfgoed.nl 

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.