Evenement

Drie buitenplaatsen in Twente (bus excursie) - vooraankondiging - inschrijven per 1 februari

Op 25 augustus 2018 organiseert de Nederlandse Tuinen stichting een bus excursie naar drie buitenplaatsen in Twente. Ook Heemschutleden mogen aansluiten bij deze prachtige excursie

 Rond 1900 lieten rijke Twentse textielbaronnen fraaie buitenplaatsen en landgoederen aanleggen. We bezoeken er drie: Het Stroot, De Hooge Boekel en Het Hakenberg.

De tuinen zijn grotendeels door de tuin- en landschapsarchitecten Dirk en Pieter Wattez ontworpen.

Het Stroot bezit een uitzonderlijke, 17e-eeuwse toegangspoort. In de tuin staat een zeldzaam grote moerascypres. De Hooge Boekel (1922/26) laat met zijn terrassen en balustrades classicistische en neo-rococo vormen zien. De tuin is zowel formeel als landschappelijk. Het Hakenberg is begin 1900 ontworpen in chaletstijl. Bij de aanleg is optimaal gebruik gemaakt van het reliëfrijke landschap met de stuwwal.

De landschapsarchitect Erik Blok, die recentelijk de Wattez-tuinen van Hooge Boekel en Hakenberg restaureerde  verzorgt een lezing.

NTs-donateurs met één introducé ca. € 65,00 p.p.; niet-donateurs ca. € 70,00 p.p.

Opgeven kan vanaf 1 februari, bij aanmelding vermelden dat u lid bent van Heemschut.

Deze excursie is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn omdat er af en toe stevig moet worden doorgelopen.

Ook donateurs/leden van Cascade en de Nederlandse Tuinenstichting kunnen aan deze excursie deelnemen.

Start- en eindpunt: station Hengelo (Ov)

Tijd:  9.45 – 18.00 uur

Voor meer informatie, ook over kosten en inschrijving, zie de website van de Nederlandse Tuinen stichting (NTs): www.tuinenstichting.nl  

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2017 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.