Evenement

Kennisbijeenkomst Vermaaksarchitectuur

Op vrijdag 6 april aanstaande (gehele dag) houdt Heemschut samen met stichting De DonderbergGroep de kennisbijeenkomst Vermaaksarchitectuur.

De DonderbergGroep zet zich in voor kennisvermeerdering over follies, tuinsieraden en vermaaksarchitectuur. Dit laatste onderwerp omvat een breed scala van vaak onderbelichte objecten, bouwwerken en installaties die niet op monumentenlijsten voorkomen.

Dit symposium vindt plaats in, waar anders, pretpark De Waarbeek bij Hengelo, in het bezit van enkele monumentwaardige historische attracties.

De lezingen zullen gaan over onderwerpen als historische speeltoestellen op buitenplaatsen en bij theetuinen; het vermaaksaspect van landschapstuin tot lunapark; het 18de-eeuwse Bagno in Steinfurt en haar Nederlandse bezoekers; kermisattracties - techniek en decoraties. Ook komt de kwestie van overheidsbescherming van vermaaksarchitectuur aan de orde. De dag is inclusief een kijkje achter de schermen bij familiepark De Waarbeek.

Het definitieve programma en verdere informatie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.