Evenement

Drentse boerderijen in het Reestdal; Van kleine keuterijen tot kasteelboerderijen

Gaat u zaterdag 22 september met Heemschut Drenthe mee op excursie naar Drentse boerderijen in Zuidwest-Drenthe? Geeft u zich dan nu op bij PR-medewerker Theo Wortel. U kunt hem bellen of mailen: 06-22617394 of tcm.wortel@gmail.com.

Leden van Heemschut en Het Drentse Landschap betalen 35 euro per persoon. Dat is inclusief vervoer per luxe touringcar, koffie, lunch en een afscheidsdrankje. Niet-leden betalen een tientje meer. Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 september. U heeft een plekje zodra u geld heeft overgemaakt naar Heemschut Amsterdam. Het bankrekeningnummer is NL33Rabo0146253442 en de vermelding is 'Excursie Drenthe 2018'.

Startpunt is 10.15 uur vanaf het NS-station in Meppel.

Thema van de excursie is ‘Drentse boerderijen in het Reestdal; Van kleine keuterijen tot kasteelboerderijen.’ We reizen met de bus en ‘lunchen in museumboerderij De Karstenhoeve. In het bezoekerscentrum van het Drentse Landschap ’t Ende, in buurtschap De Stapel bezichtigen we de foto-expositie over de bruggen over grensriviertje De Reest.

De Karstenhoeve (Dokter Larijweg 21-22) heeft een gebint met daarop de datering 1614. Deze boerderij met langsdeel heeft in de 18de eeuw en later diverse wijzigingen ondergaan. Het woongedeelte met omlijste ingang, kelder en opkamer bevat gesneden kastenwanden en een beschilderde schouw. Op het erf staat een bakhuis.

Aanmelden

Locatie
Station Meppel, vertrek 10.15 uur
Prijzen per deelnemer
Leden: € 35,00
Niet leden: € 45,00
Deelnemers
Maximum: 30
Inschrijvingen: 8

Er zijn nog 22 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.