Evenement

Algemene Vergadering van Leden

De jaarlijkse AVL van onze vereniging vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 juni in Deventer. De locatie is De Gasfabriek, op een campus waar nieuwe bedrijfjes gevestigd zijn in en rond de gebouwen van de voormalige 19de eeuwse fabriek.

 Tijdens de vergadering wordt onder meer een overzicht gegeven van de in 2022 uitgevoerde activiteiten.

Aansluitend is er een gezamenlijke lunch waarna we in twee groepen een bijzondere erfgoedlocatie gaan bezoeken. Leden van de commissie Overijssel van Heemschut nemen u mee naar het bruisende Havenkwartier, waar wordt ingegaan op de strijd om behoud en herbestemming van nu bijzonder gewaardeerd industrieel erfgoed. In het Bergkwartier in de binnenstad was die strijd om behoud al decennia eerder gevoerd. Hier wordt u meegenomen in de slag van de verduurzaming die door de NV Bergkwartier wordt gemaakt bij beschermde (rijks)monumenten. 

Bij beide excursies Havenkwartier of Bergkwartier gaan we een stukje wandelen, we sluiten gezamenlijk af met een drankje in de binnenstad. 


Programma:

10:30 uur - Inloop
11:00 uur - Algemene Vergadering van Leden en introductie op de excursies
12:30 uur - Lunch
13:30 uur – Excursies Bergkwartier of Havenkwartier
15:00 uur – Borrel in de binnenstad

Deventer is goed bereikbaar per trein, er is parkeergelegenheid bij de gasfabriek. Er is een busverbinding tussen de binnenstad en de gasfabriek, loopafstand is ongeveer 15 minuten.

Wilt u bij uw aanmelding doorgeven of en zo ja aan welke excursie u wil deelnemen?
De agenda en stukken voor de vergadering zijn vanaf 30 mei te raadplegen op onze website. 

U kunt zich alvast opgeven bij Angelique van Kampen, kampen@heemschut.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.