Evenement

Bankgebouwen in de Gouden Bocht Amsterdam

Deze excursie is volgeboekt. Voor een plekje op de wachtlijst verzoeken wij u vriendelijk te mailen naar info@heemschut.nl. Indien er veel aanmeldingen zijn is het de bedoeling deze excursie in het najaar te herhalen.

Wat maakt een bankgebouw tot een bankgebouw? Waar kun je dat aan zien? Waarom zaten alle banken aan de Herengracht? Wat voor soort banken waren dit en wat voor soort bankiers? Wat voor soort zaken deden zij?

Tijdens een wandeling door de Amsterdamse binnenstad krijg je het antwoord op deze en andere vragen. Laat je verassen door deze onbekende kant van de overbekende grachtengordel. Ontdek de talloze sporen die banken hebben achtergelaten in de Amsterdamse binnenstad. Geschiedenis, kunst, architectuur en het bankbedrijf komen samen in deze boeiende wandeling door het oude financiële hart van ons land.

We gaan op bezoek in gebouw De Bazel en maken een wandeling langs bankgebouwen in Amsterdam. 

Het programma bestaat uit een wandeling van anderhalf uur en een rondleiding in De Bazel.

Programma
11.00   met koffie bij de Beurs van Berlage
11.30   start wandelingen
13.00 tot 14.00 lunch
14.00   start middagwandelingen
16.00    verzamelen bij de Krijtkerk, 446 waar een mooi oud schip ons mee neemt met vaartocht overHet IJ met borrel en hapjes
17.00    Einde van de excursie en de boot meert aan vlakbij het Centraal Station
 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.