Evenement

Excursie Bickerseiland en Amsterdamse School

Op 3 juni brengt Heemschut een bezoek aan enkele wat minder bekende stukjes van Amsterdam. De dag begint met een bezoek aan het Bickerseiland. Dit eiland is onderdeel van de Westelijke Eilanden en is echt een dorp in het centrum van de stad

Het gebied dateert uit de vroege zeventiende eeuw en heeft eeuwenlang een zeer bedrijvig karakter gehad. Vandaag de dag is er nog veel herkenbaar van deze rijke historie. Maar ook moderne architectuur, verrassende openbare tuintjes en kunstateliers maken het gebied aantrekkelijk gevarieerd.

Vandaar deze bijzondere excursie. Op zaterdag 3 juni bieden wij deze excursie aan voor 59.50 euro per persoon.

We starten met koffie om 11.00 uur, rond 11.30 worden er 3 groepen van 15 personen gemaakt en komen de gidsen ons ophalen voor de rondleiding Bickerseiland.
Van 13.00 uur tot 14.00 uur lunch

Daarna wandelen we naar museum het Schip. De middag staat in het teken van de architectuur van de Amsterdamse School. Rond 15.45 uur zijn we terug in het museum, met gelegenheid voor kort bezoek aan de lopende tentoonstelling of een kopje thee. Vervolgens is er van 16.30 tot 18.00 uur een borrel met hapje op een ludieke plek aan het IJ. U kunt van daaruit met het ov naar het Centraal Station

Aanmelden

Locatie
Amsterdam
Prijzen per deelnemer
Leden: € 59,50
Niet leden: € 69,50
Deelnemers
Maximum: 30

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.