Evenement

Excursie Bruisend Amsterdam Noord

Op dit moment is de excursie volgeboekt. Indien u wilt deelnemen verzoeken wij u vriendelijk een mail te sturen aan info@heemschut.nl voor een plek op de wachtlijst. U hoort dan ruim van tevoren of u kunt deelnemen.

 

Op zaterdag 30 juni organiseert commissie Amsterdam een excursie naar de overkant van het IJ in het bruisende Amsterdam Noord. Bij de locaties die we gaan bezoeken ligt het accent op hergebruik.

We verzamelen om 10.30 uur bij de pont naar de NDSM-werf (lijn 906) aan de achterkant van het Centraal Station. Eerst varen we met de pont over het IJ naar het NDSM-terrein, waar een kopje koffie op u staat te wachten. Hier voegen zich twee gidsen bij ons voor een tour over het terrein. Om 11.45 uur brengt een touringcar ons naar het dijkdorp Schellingwoude waar we onder andere de Oranjesluizen en de 17e eeuwse Schellingwouder Kerk bezoeken. Vervolgens rijden we door oud Amsterdam Noord naar het Hamerkwartier, het bedrijventerrein dat zal worden omgevormd tot bruisende nieuwe woonwijk. Hier staat de lunch voor u klaar met uitzicht op het IJ.

’s Middags brengt de bus ons via een andere route naar de historische Van der Pekbuurt. Hier krijgen we nog een kleine rondleiding. Aansluitend drinken we een glas op een bijzondere locatie en kunt u op eigen gelegenheid drie minuten lopen naar de Tolhuispont, die u weer naar de achterzijde van Amsterdam Centraal brengt.

De kosten voor de excursie zijn € 49,50 voor leden en € 52,50 voor niet-leden. 

Op dit moment is de excursie volgeboekt, u kunt mailen naar info@heemschut.nl voor een plek op de wachtlijst.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.