Evenement

Excursie Commissie Zeeland

De jaarlijkse excursie van de Commissie Zeeland van de Erfgoedvereniging Heemschut staat weer voor de deur en wel op zaterdag 17 juni.

Dit jaar worden de steden Middelburg en Veere bezocht. Beide monumentensteden hebben een interessante historie en zijn dus zeker een bezoekje waard. Er zal een stadswandeling zijn door het centrum van Middelburg en rondleidingen in het Zeeuws Museum, Museum Veere (Schotse Huizen en Stadhuis) en de Grote Kerk Veere. Kortom, een gevarieerd programma.

Programma:

10.00 uur verzamelen NS Station Middelburg (voorzijde bij de ingang van de stationshal)

Start rondwandeling door centrum Middelburg o.l.v. een stadsgids

11.30 uur kopje koffie in het Museumcafé bij het Zeeuws Museum

12.00 uur rondleiding in het Zeeuws Museum o.l.v. een gids met o.a. een bezichtiging van de wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw.

Aansluitend een lunch in het Museumcafé

14.00 uur vertrek met bus naar Veere

14.30 uur bezoek aan Museum Veere (de Schotse Huizen en het oude Stadhuis)

16.30 uur bezoek aan de Grote Kerk waar u door de gemeente Veere een drankje aangeboden krijgt

17.30 uur richting de bus voor vertrek naar station Middelburg

18.00 uur aankomst station Middelburg, einde excursie

Aanmelden voor deze excursie kan tot uiterlijk 9 juni via zeeland@heemschut.nl of telefonisch via 0118-670607 (mevr. Jacquelien van Gelderen) o.v.v. uw naam, aantal personen, volledige adresgegevens, telefoonnummer en evt. uw GSM-nummer. Tevens kunt u bij uw aanmelding aangeven of u speciale dieetwensen heeft.

U ontvangt na aanmelding een bevestiging met betaalgegevens.

Deelnamekosten: € 50,- voor Heemschutleden en € 60,- voor niet-leden. Dit bedrag is incl. busvervoer, toegangsgelden, koffie/thee, lunch en afsluitend drankje.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.