Evenement

Excursie Friesland: Boeren van de wederopbouw

Deze excursie is in verband met het corona virus verplaatst naar 2021.

In 2021 organiseert Heemschut Fryslân een zomerse excursie per bus in de Noord-Westhoek van Friesland.

In het jaar van de herdenking van 75 jaar bevrijding, willen wij aandacht besteden aan de wederopbouw 1940 – 1965 in een plattelandsgebied. Wederopbouw was meer dan herstel van boerderijen, en herstel van de voedselvoorziening. Het was het startsein voor een strak geleide en moderniseringsslag van de landbouw en de infrastructuur op het platteland. De excursie komt tot stand in samenwerking met de Boerderijenstichting Fryslân.

We bezoeken het bij de bevrijding zwaar getroffen dorp Pingjum, met fraaie voorbeelden van wederopbouw, boerderijen van de vroege wederopbouwtype, het herinneringscentrum bij de bunker bij Koehoal aan de zeedijk en eindigen in de historische stad Franeker, het kloppend hart van de nieuwe gemeente De Waadhoeke.                                                                                                                 

Programma

10.15 uur  vertrek bij station Heerenveen

18.00 uur  terug in Heerenveen

Inclusief: gidsen, koffie, lunch en thee.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.