Evenement

Excursie Groningen middag-Humsterland

Zaterdag 29 september organiseert Heemschut Groningen een excursie naar het Middag-Humsterland, een van de oudste cultuurlandschappen van Europa, gelegen in het Groningse Westerkwartier

Een landschap dat zich laat lezen en dat zijn geheimen slechts prijsgeeft aan de oplettende bezoeker. Ontdek hoe natuur en mens door de eeuwen heen dit landschap vorm hebben gegeven. Middag- Humsterland is in 2005 aangewezen als Nationaal Landschap vanwege zijn drie bijzondere kenmerken, waaronder het reliëf van oude dorpen op wierden, dijken en kwelders en het zeer open landschap.

10.20 uur    Vertrek per touringcar vanaf station Groningen.

Op boerderij Pábema te Zuidhorn is er koffie en een rondleiding, ook door de tuin. De boerderij is in 2013 uitgeroepen tot mooiste herbestemde boerderij van Nederland. Vervolgens bezoeken we het Kloostermuseum te Aduard. De lunch is in Niehove waar we de rond 1230 gebouwde kerk kunnen bekijken. Via Ezinge komen we bij Café Hammingh te Garnwerd, een voormalig veerhuis aan het Reitdiep.

Ca 17.45 uur    Retour station Groningen.

 

Zodra de excursie vol is zal dit op de website worden gemeld. Het aantal beschikbare plaatsen klopt niet omdat leden zich ook per telefoon of e-mail opgeven. 

Aanmelden

Locatie
Groningen - Middag Humsterland
Prijzen per deelnemer
Leden: € 44,50
Niet leden: € 48,50
Deelnemers
Maximum: 30

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.