Evenement

Excursie Heemschut Zeeland

De historie van Zeeuws Vlaanderen  is er één van oorlog, overstromingen en economische voor- en tegenspoed.

Zeeuws-Vlaanderen is tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name in 1944, zwaar getroffen. West Zeeuws-Vlaanderen ligt voor velen buiten “de route”, toch is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Tijdens de excursie laten wij u veel aspecten van deze streek zien. Deskundigen uit dit gebied zullen u informeren over de wederopbouw van diverse gebouwen. Ook staat een wandeling over de vesting van Sluis met uitleg van een gids op het programma.

Let op: deze wandeling is wat lastiger voor mensen die slecht ter been zijn ! Zij kunnen tijdens dit gedeelte van het programma eventueel plaatsnemen in een horecagelegenheid in de buurt. Verder staat er nog een tocht langs de Staatse en Spaanse schansen op het programma en een bezoek aan de imposante middeleeuwse Sint-Baafskerk in Aardenburg. Al met al een zeer gevarieerd en interessant programma.

Voorlopig programma:

10.00 uur verzamelen Veerplein Vlissingen, 10.18 uur vertrek veerboot naar Breskens
10.45 uur start busrit vanaf het Veerplein in Breskens
11.00 uur bezoek wederopbouw kerk Breskens met een bijzonder interieur
11.30 uur via wederopbouw dorp Schoondijke naar Oostburg
Voorbeeld van “moderne” wederopbouwarchitectuur en stedenbouw, langs de watertoren door het centrum naar het Ledeltheater.
12.00 uur korte rondleiding Ledeltheater met aansluitend een lunch
13.00 uur richting Sluis.
Wandeling over de zuidwal naar de Westpoort, langs de Damse Vaart en de kop van de haven naar het Belfort dat bezichtigd wordt o.l.v. een gids.
15.30 uur busrit langs de Staatse en Spaanse schansen naar Aardenburg
16.00 uur aankomst Aardenburg
Bezichtiging Sint-Baafskerk, wandeling naar kapel de Vermaning moet toelichting door burgemeester of wethouder en een drankje
17.30 uur busrit naar Veerplein Breskens, 18.18 uur vertrek veerboot Vlissingen
18.45 uur aankomst Vlissingen, einde excursie

Aanmelden voor deze excursie kan tot uiterlijk 7 juni via zeeland@heemschut.nl of telefonisch via 0118-670607 (mevr. Jacquelien Pleijte) o.v.v. uw naam, aantal personen en volledige adresgegevens. U ontvangt daarna een bevestiging met betaalgegevens.

Deelnamekosten: € 40,- voor Heemschutleden en € 45,- voor niet-leden.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.