Evenement

Excursie: ‘Langs erfgoed van de Friese IJsselmeerkust'

Heemschut Fryslân nodigt u op zaterdag 12 oktober uit voor een excursie langs de Friese IJsselmeerkust.

Start van de bus-excursie is vanaf de parkeerplaats P+R westzijde Station Heerenveen, Beugel 13 te Heerenveen direct achter het station Heerenveen om 9:30 uur. Bereikbaar voor treinreizigers via stationstunnel.  We verwachten rond 18:00 uur hier weer terug te zijn.

De IJsselmeerkust van Zuidwest Friesland bergt een schat aan erfgoed in zich. Niet voor niets geliefd bij toeristen uit binnen- en buitenland. De landschappelijke en cultuurhistorische waarde wordt echter bedreigd. Tijd dus voor extra aandacht, vindt Heemschut Fryslân.  Tijdens de excursie deelt  Auke Bult  zijn kennis over het erfgoed van deze kust met u.  We bezoeken het Mirnsumer Klif , het kleine haventje bij Laaksum, wandelen door Stavoren de oudste stad van Friesland, dwalen in het doolhof van Molkwar. In de middag een rondleiding op de historische Scheepswerf de Hoop te Workum. In dit elfstedenstadje eindigen we de dag met een drankje.

 

Opgave

Wilt u aangeven of u specifieke wensen hebt ten aanzien van het eten?

Opgave is mogelijk tot en met 7 oktober 2019.

Kosten

De kosten voor de excursie (incl. koffie/thee met appelgebak, lunch en de borrel) bedragen 45 euro.

 

Aanmelden

Locatie
Friesland
Prijzen per deelnemer
€ 45,00
Deelnemers
Maximum: 50

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.