Evenement

Excursie Midden-Limburg

Op zaterdag 1 september 2018 organiseert commissie Limburg een excursie naar Midden-Limburg met een bezoek aan MERU Vlodrop en aan Kasteel Montfort.  

Vertrek om 9.45 uur vanaf NS-station Roermond. U kunt parkeren op P+R Veeladingstraat en P+R Godsweerdersingel.

Een touringcar brengt ons naar het ontvangstpaviljoen van MERU in Vlodrop, waar u welkom wordt geheten met koffie/thee en vlaai. Tijdens de twee uur durende inleiding met rondleiding wordt uiteengezet wat de Maharishi European Research University (MERU) precies doet, wat de achtergronden zijn en over de toekomstplannen. U krijgt onder meer voorbeelden te zien van de Vedische bouwkunde en tijdens een rondleiding op de unieke locatie in het Nationaal Park De Meinweg kunt u ervaren hoe de gebouwen volgens deze uitgangspunten zijn gebouwd. MERU, opgericht door Maharishi Mahesh Yogi, is een onderwijs- en onderzoeksinstelling die zich bezig houdt met de ontwikkeling van bewustzijn.

Na een gezamenlijke lunch wordt de excursie voortgezet met een bezoek aan het gerestaureerde Kasteel Montfort in Montfort met de recent aangelegde kasteeltuin. Hier krijgen we een rondleiding en sluiten we af met een drankje. Om circa 17.30 uur brengt de bus u weer terug naar het NS-station Roermond.

De kosten voor de excursie bedragen € 37,50. Inbegrepen zijn kosten vervoer naar de te bezoeken locaties, gidsen, koffie/thee met vlaai, lunch en een drankje na afloop. U kunt zich tot 15 juli aanmelden bij Erfgoedvereniging Bond Heemschut, Nieuwezijds Kolk 28, 1012 PV Amsterdam, telefoon 020-6225292 of per e-mail: info@heemschut.nl. Maximaal 45 deelnemers.

Deelname voor leden is definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag van € 37,50 op bankrekening NL33RABO 0146 2534 42 ten name van Bond Heemschut onder vermelding van ‘Excursie Midden-Limburg’ of indien betaald is via de website. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. U ontvangt na betaling een bevestiging per mail.

Aanmelden

Locatie
Vlodrop en Kasteel Montfort
Prijzen per deelnemer
€ 37,50
Deelnemers
Maximum: 45

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.