Evenement

Excursie naar Westelijke Eilanden en Amsterdamse school

De excursie van de commissie Amsterdam is voor dit jaar afgelast en zal nu worden gehouden in juni 2021.

De excursie voert langs ‘een dorp´ in het centrum van Amsterdam: het Bickerseiland en het indrukwekkende Amsterdamse schoolcomplex Het Schip in de Spaarndammerbuurt. Al wandelend nemen wij u mee naar dit prachtige stukje Amsterdam.

Voor de lunch kijken we op het Bickerseiland. Dat ontstond door stadsuitbreiding in het eerste kwart van de 17de eeuw. De westelijke eilanden hebben een rijke historie van handel, scheepvaart, en industrie. Maar ook kunstenaars vonden en vinden hier het domicile.

Na de lunch wandelen we naar het Amsterdamse school museum Het Schip (net prachtig gerestaureerd). De rondleiding leidt langs de golvende en rijk versierde buitengevels van dit Amsterdamse schoolcomplex.

Programma:
11.00 uur:
Kopje koffie op mooie locatie aan het IJ

11.30 uur:
Wordt u opgehaald door ervaren architectengids die u meeneemt naar het Bickerseiland waar we al wandelend naar de Spaarndammerbuurt lopen.

13.00- 14.00 uur:
Lunch Spaarndammerstraat

14.30 uur:
Aankomst museum Het Schip

14.30 – 15.30 uur:
Buitenwandeling met gids van het museumcomplex Het Schip

15.30 uur:
Kopje thee in het museum en op eigen gelegenheid bezoek museum

16.45 uur:
Op Ponsteigereileand ligt een mooie klassieke Trekschuit te wachten, we schepen in en varen een stukje het IJ op. Aan boord een borrel met borrelhapje.

18.30 uur
U wordt naar de achterkant van het station Amsterdam Centraal gebracht. Einde programma.

Tip: neem uw museumjaarkaart mee of anders moet u de toegang tot het museum zelf betalen, en trek makkelijke schoenen aan.

De kosten bedragen 54,50 euro per persoon. Niet leden betalen 60 euro.

Maximaal 50 deelnemers.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.