Evenement

Excursie Nationaal Landschap Zuid-Limburg

Op zaterdag 2 mei 2020 organiseert de commissie Limburg van de Bond Heemschut een excursie door het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Start van de excursie is vanaf de parkeerplaats Hambosweg 60 te Kerkrade direct achter het station Kerkrade Centrum om 10.30 uur. We verwachten rond 18.00 uur of iets eerder hier weer terug te zijn.

Voor uw deelname vragen wij een bijdrage van €. 37,50 per persoon. Hiervoor wordt u geboden; koffie met versnapering, een gegidste rondleiding, een lunch, een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats, een bustocht door het prachtige Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Betaling dient vooraf te worden voldaan door overboeking op bankrekeningnummer NL33RABO0146253442. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 50 personen.

Als eerste bezoeken we abdij Rolduc, waar we na een kop koffie worden rondgeleid door een vakkundige gids. Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en een van de UNESCO top monumenten van ons land.

Vervolgens wordt per luxe touringcar een toertocht gemaakt door het Nationale Landschap Zuid-Limburg. We rijden door het Wormdal, Geuldal, Plateau van Margraten, Maasdal, Heuvelland, Mergelland en bezoeken tevens de Amerikaanse begraafplaats te Margraten.

Noorbeek, is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap benoemd tot het eerste Icoonlandschap van Nederland. Tijdens deze rondrit nemen wij u mee door dit gebied en laten wij u zien waarom het de titel ‘Icoonlandschap’ met recht en trots mag dragen.

Ook zullen we op onze rondrit belangrijke landschappelijke elementen zoals, mergelgrotten, vakwerkhuizen, terraslandschappen, watergebieden, hagen, monumenten, kastelen, kloosters tegenkomen.

Wij willen ons cultureel erfgoed graag behouden en ons Nationaal Landschap Zuid-Limburg (het Heem) beschermen (schutten). Dit is een van de belangrijkste doelstellingen van de Bond Heemschut en juist daarom willen wij ons daarvoor inzetten.  

Aanmelden

Locatie
Kerkrade
Prijzen per deelnemer
€ 37,50
Deelnemers
Maximum: 50

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.