Evenement

Excursie Watersnood in Brabant

Helaas is deze excursie afgelast.

Heemschut Brabant organiseert op 3 februari 2023 een excursie met als thema Watersnood die zeventig jaar geleden in de nacht van 31 januari en 1 februari ons land teisterde.

Vooral de provincies Zeeland en Zuid-Holland, maar ook het westelijk deel van Noord-Brabant werden zwaar getroffen, vele slachtoffers en materiële schade tot gevolg. De hulpverlening kwam langzaam opgang, later vanuit geheel Europa. Scandinavië bood op een bijzondere wijze hulp. Ruim 800 complete woningen werden geschonken en als bouwpakket per schip aangevoerd. Deze geschenkwoningen staan centraal tijdens de excursie. Na zeventig jaar staan er nog veel in de drie provincies, hoewel niet allemaal meer origineel. De moeite van een bezoek waard.

Programma

11.15  uur Aankomst Station Bergen op Zoom.
11.30 uur Rondrit per bus langs een aantal geschenkwoningen
12.30 uur  Lunch 
13.30 uur  Vertrek naar Moerdijk voor een stuk watersnoodroute
15.00 uur Bezoek Watersnoodwoning/Museum, Heijningen
16.00 uur Retour naar Bergen op Zoom met afsluitende borrel.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.