Evenement

Excursie Zuidoost Drenthe

De jaarlijkse excursie van Heemschut Drenthe vindt plaats op zaterdag 15 oktober. Tijdens deze excursie bezoeken we een aantal bijzondere erfgoedlocaties in Zuidoost Drenthe.

Daarbij gaat de reis door het fraaie maar verschillende landschap van Zuidoost Drenthe, zowel de Hondsrug als het ontgonnen hoogveengebied, dubbel genieten dus.

We vertrekken om 11.00 vanaf station Hoogeveen. Parkeren is gratis. De eerste stop is in Emmen, waar we een bezoek brengen aan het hunebed D43 op de Schimmeres. Dit hunebed bestaat uit twee kleinere hunebedden omsloten door een steenkrans van veertig meter, het enige zogenaamde ‘langgraf’ in Nederland. Aansluitend is er koffie en brengen we een bezoek aan de naastgelegen Nabershof, een historische boerderij. Dit is het informatiecentrum van het Unesco Geopark de Hondsrug, dat is gewijd aan het boerenleven op de Hondsrug. Na de lunch rijden we richting het Amsterdamse Veld met een kort bezoek aan de spaarsluis in het Koning Willem Alexanderkanaal. In Griendtsveen bezoeken we het Smalspoormuseum. Dit museum wordt geheel gerund door vrijwilligers en vertelt het verhaal van het transport in het goed bewaarde verveningsgebied. Daar maken we een rit met de trein door het veengebied en brengen een bezoek aan de ‘fijnfabriek’ waar de turf werd verwerkt. Omstreeks 18.00 uur zijn we terug bij station Hoogeveen.

Bekijk de uitnodiging hier

REISSCHEMA – bus om 10.30 uur gereed station Hoogeveen

Vertrek uit Hoogeveen kort na 11.00 uur.

± 11.30 uur – aankomst bij de Nabershof in Emmen, bezoek aan het naastgelegen langgraf en hunebedden. daarna naar de Nabershof, ontvangst met koffie of thee.

Hier bevindt zich het informatiecentrum van het Unesco Geopark De Hondsrug en de direct naast de Nabershof gelegen museumboerderij, ook te bezoeken.

12.45 uur - lunch in de Nabershof

13.30 uur - vertrek uit de Nabershof voor vervolg excursie

13.45 uur – 14.15 uur – bezoek spaarsluis Oranjedorp

14.35 uur – 17.00 uur – bezoek Smalspoormuseum incl. ´nazit´

17.00 uur vertrek per bus naar Hoogeveen – reistijd omstreeks 40 minuten

± 18:00 uur aankomt station Hoogeveen

 

Aanmelden

Locatie
Hoogeveen
Prijzen per deelnemer
€ 55,00
Deelnemers
Maximum: 50

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.