Evenement

Excursie Zwolle 20 april 2024

Op dit moment is de excursie volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst via Angelique van Kampen, kampen@heemschut.nl

Commissie Overijssel van Bond Heemschut organiseert op 20 april 2024 een excursie naar enkele cultuurhistorische en architectonische hoogtepunten van Zwolle.

Op het programma staat ACADEMIEHUIS/GROTE KERK. Hier ziet u hoe de middeleeuwse kerk is getransformeerd tot een centrale plek in de stad op cultureel en spiritueel gebied.

Omdat de Hanze 800 jaar bestaat, maakt u een interactieve tijdreis mee in het zg. Panorama Hanze. Op fraaie wijze worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden.

Na de lunch wandelt u naar en door het Kraanbolwerk. In dit deel van de binnenstad maakten pakhuizen en bedrijven plaats voor een interessante mix van allerlei typen appartementen, woningen en kleinschalige bedrijven. Oordeelt u zelf of u over dit nieuwe binnenstadskwartier ook zo enthousiast bent als stedenbouwkundige Henk Snel.

Via het Broerenkwartier en de door uitgever en boekverkoper Wim Waanders tot boekentempel getransformeerde Broerenkerk lopen we naar het voormalige Provinciehuis aan de Diezerstraat.

Dit neogotische provinciehuis is geheel gerestaureerd en herbergt nu een grand café, een luxe hotel en een hostel.

In de voormalige statenzaal vertelt architect Ruben Klinkenberg het verhaal van deze bijzondere restauratie en transformatie. Uiteraard bezoeken we daarna het complex.

Van 16.15 tot 17.00 uur sluiten we het programma af met een hapje en drankje in het Grand Café Staatsman.

De kosten voor de excursie, incl. lunch en borrel, zijn € 55,00 voor Heemschut-leden en € 60,00 voor niet leden.

 (maximaal 45 deelnemers).

Op dit moment is de excursie volgeboekt.

Organisatie en informatie:  Marcel Overbeek; e.: m.overbeek@compaqnet.nl ; tel. 038 – 454 4461 en

Adriaan Velsink; e.: adriaan.velsink@gmail.com ; tel.038 453 8179 en 06 8137 7048


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.