Evenement

Heemschutreis 2018 naar Berlijn, Potsdam en Brandenburg

Nergens is Europa meer in beweging dan in Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Al in 2015 was er bij veel Heemschutleden belangstelling voor een uitgebreid bezoek aan de imponerende stad aan de Spree en aan het nabijgelegen Potsdam,

Nu is het zover: Heemschut gaat midden juni 2018 - bij voldoende belangstelling (minimaal 30 personen) – uitgebreid op verkenning in Berlijn en het nabijgelegen Potsdam. Ook worden verschillende steden in het land Brandenburg bezocht. Zoals domstad Brandenburg aan de Havel; Neu-Ruppin, geboorteplaats van de architect van classicistisch Berlijn: Karl Friedrich Schinkel; Oraniënburg, Rheinsberg met zijn charmante slot waar Frederik de Grote zijn jeugd doorbracht, Cottbus en Frankfurt a/Oder.

Ook het landschap van Brandenburg met zijn heidevelden, rivieren, meren en bossen zal een onvergetelijke indruk achterlaten. Zeker bij een boottocht op de Havel in en om het bijzonder mooi gelegen Potsdam: Unesco Welterbe.

Berlijn zal u verrassen met zijn overweldigende nieuwe architectuur (Potsdamer Platz), de herbouw van het Stadsslot aan Unter den Linden, het Joods Museum, de plekken die herinneren aan de Nazi-terreur en de Koude Oorlog (Berlijnse Muur), enz.

Berlijn is bovendien een stad met prachtige musea; u krijgt volop gelegenheid voor een bezoek. Ook onderwerpen als: stedenbouw, restauratie, reconstructie en herbestemming komen aan de orde, met name in Potsdam, dat momenteel druk bezig is het door WO II geschonden, barokke stadshart voorbeeldig te herstellen (reconstructie en aangepaste nieuwbouw).

Kortom: een fascinerende excursie door een prachtig land met veel bewaard gebleven erfgoed wacht u.

Graag horen we van u op korte termijn of u weer met Heemschut op pad wilt gaan!

Ton Gijsbers, Fred Meijer en Joost van Hest, uw inmiddels vertrouwde reisgidsen, staan voor u klaar!

Prijsindicatie:
De prijs van deze 9/10-daagse reis ligt rond de € 1.300, - p.p. in een tweepersoonskamer en rond de € 1.550,- p.p. in eenpersoonskamer.

Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Ton Gijsbers in Beek-Ubbergen, de reiscoördinator namens Erfgoedvereniging Bond Heemschut Schellingshof 25, 6573 DK Beek-Ubbergen.

e-mail: aaemgijsbers@hetnet.nl

telefoon: 024-6841914


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.