Evenement

Heemschutreis 2019: Midden- en Zuid-Duitsland 13 juni t/m 23 juni

Deze reis is volgeboekt. U kunt mailen met info@heemschut.nl voor een plaatsje op de wachtlijst.

Met Heemschut in 2019 naar Midden- en Zuid-Duitsland: Nürnberg, Regensburg, Würzburg, Bamberg, Coburg en Bayreuth.

Na onze succesvolle excursies door het Noorden van Duitsland in 2017 (Baksteengotiek) en dit jaar (Potsdam en Berlijn), staat voor half juni 2019 een uitgebreide tiendaagse (ontdekkings)reis door het midden van Duitsland gepland.

We verblijven in Nürnberg, de oude rijksstad die na de verwoestende bombardementen tijdens W.O. II het imposante stadsilhouet verrassend heeft teruggewonnen. De drie hoofdkerken hier en de Kaiserpfalz zijn evenzoveel hoogtepunten. Ook Würzburg en Bamberg komen aan bod: twee belangrijke bisschopssteden met vorstelijke residenties, want de bisschoppen uit het geslacht Von Schönborn wisten wat bouwen was. Niet voor niets behoort de residentie van Würzburg tot de mooiste barokpaleizen van Europa. De domkerk Sankt Kilian in deze stad is een indrukwekkend monument uit de romaanse bouwkunst. Bamberg, klein-Praag aan de rivier Regnitz, werd gelukkig gespaard tijdens de laatste wereldoorlog. Dat geldt ook voor het prachtig gelegen Coburg, met een vorstelijk kasteel vol museale verrassingen. Bayreuth is niet allen bekend vanwege de opera’s van Richard Wagner, uitgevoerd in het beroemde Festspielhaus, de stad heeft ook een compleet baroktheater uit de 18e eeuw dat na een jarenlange restauratie nu weer heropend is. Regensburg tenslotte is een middeleeuwse stad met tal van versterkte adelshuizen zoals in Utrecht - en met een grootse kathedraal in gotische stijl.

Zo wordt U door het beboste heuvelland van Baden, Frankenland, Midden- en Oost-Beieren gevoerd: langs en door barokke paleizen, romaanse bisschopskerken, oude stadjes en trotse kastelen. En niet te vergeten: dit alles onder het genot van een glas lichte Frankenwijn tijdens de maaltijd.

We beginnen deze interessante en afwisselende architectuurreis met een overnachting in Abdij Neresheim bij Stuttgart waar de majestueuze barokkerk, postuum meesterwerk van Balthasar Neumann, op ons wacht. En op de terugweg bezoeken we het Johanneum in Aschaffenburg, het belangrijkste renaissancekasteel van Midden-Duitsland.

Prijsindicatie
U verblijft in comfortabele drie- en viersterren hotels; inbegrepen in de prijs zijn o.a. het uitgebreide ontbijt, negen diners of diner-buffetten en de reisssyllabus. Voor een eenpersoonskamer betaalt U circa € 1595,-; voor verblijf in een tweepersoonskamer is de prijs circa € 1375,- p.p.

Inlichtingen / Opgave
Voor nadere inlichtingen of opgave voor deze reis staan de twee vertrouwde reisleiders: Ton Gijsbers (024-6841914), Fred Meijer (06-37549722) opnieuw voor u klaar. Hun mailadressen: aaemgijsbers@hetnet.nl / f.meijer6@kpnplanet.nl 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.