Evenement

Langs de Oude Delft

Deze excursie is volgeboekt.

De Oude Delft is de oudste gracht in het historische centrum van Delft. Langs de Oude Delft zijn dan ook vele prachtige panden te vinden. Een aantal van deze panden zullen we tijdens onze excursie op zaterdagmiddag 29 september bezoeken.

We starten bij Oude Delft 50-52. In deze 16e-eeuwse brouwerij is tegenwoordig de Delftse Studenten Vereniging Sint Jansbrug gevestigd. De studenten ontvangen ons met koffie en thee. Bouwhistoricus Eva Osinga deed voor haar afstuderen een jaar lang onderzoek in dit pand en neemt u mee op een zoektocht naar bouwsporen die de geschiedenis van het pand vertellen.

Vervolgens lopen we naar het Meisjeshuis (Oude Delft 116). Hier zal de Delftse historicus Gerrit Verhoeven een presentatie geven over de geschiedenis van dit meisjes weeshuis. Daarbij zal hij ook ingaan op de vergelijking met een ander weeshuis in Delft: de Fundatie van Renswoude (Oude Delft 49). Gerrit neemt ons daarna mee naar de Fundatie om het recent door Vereniging Hendrick de Keyser gerestaureerde pand aan ons te laten zien. Vervolgens lopen we terug naar Jansbrug waar we afsluiten met een borrel bij de studentenvereniging.

Op 29 september 2018 organiseert Heemschut Zuid-Holland een excursie naar diverse panden Langs de Oude Delft in Delft. De excursie is van 13:00 tot 17:00 uur, met een afsluitende borrel tot 18:00 uur en kost 20 euro per persoon voor leden van Heemschut en 25 euro voor niet-leden.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.