Evenement

Netwerk- en Kennisdelingsdag Immaterieel Erfgoed

Brabants Heem, Erfgoed Brabant, de Historische Vereniging Brabant en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland houden op vrijdag 2 september een bijeenkomst onder de titel ‘Heemkunde ontmoet Immaterieel Erfgoed: netwerk- en kennisdelingsdag’.

De bijeenkomst is in het Jan van Besouw Cultureel Centrum, Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle en duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Op vrijwillige basis zich inzetten voor het lokale erfgoed. Dat is slechts één van de dingen die heemkundekringen en immaterieel erfgoedgemeenschappen met elkaar gemeen hebben. Met hun inzet leveren zij een waardevolle bijdrage aan de levendigheid van gemeenten en provincie. Dit wordt op 2 september laten zien.

Tegelijkertijd lopen heemkundekringen en immaterieel erfgoedgemeenschappen tegen veel dezelfde uitdagingen aan. Ze kunnen veel aan elkaar hebben. Op 2 september wordt met een aantal vraagstukken aan de slag gegaan door samen te werken, kennis te delen en oplossingen te zoeken.

Het bijwonen van de dag is gratis, aanmelden is verplicht.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar immaterieelerfgoed@brabantsheem.nl.
Geef dan meteen aan welke workshop u wilt volgen.

Bekijk het programma en de workshops hier

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.