Evenement

NETWERKMIDDAG KENNISCENTRUM WATERLINIES

Op 11 december 2019 vindt bij het Kenniscentrum Waterlinies een bijeenkomst plaats waarin deze keer de invloed van de waterlinie op de ruimtelijke en stedenbouwkundige ontwikkeling wordt besproken.

Op woensdag 11 december organiseert hewaarvoor u van harte bent uitgenodigd.t Kenniscentrum 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kenniscentrum-waterlinies-netwerkdag-2019-2-80436189809
De bijeenkomst wordt gehouden op het Fort bij Vuren nabij Gorinchem.
Inloop vanaf 12.30 uur en aanvang om 13.00 uur, afsluiting rond 17.00 uur

De rode draad van de bijeenkomst is deze keer de invloed van de waterlinie op de ruimtelijke en stedenbouwkundige ontwikkeling. In het verleden was de kringenwet daarvan een goed voorbeeld; die bepaalde dat er tot een afstand van 1000 meter rond een verdedigingswerk flinke restricties waren voor de bebouwing. Maar ook de beschermingsregels van het huidige erfgoed leggen beperkingen op. Hoe kunnen we daarmee omgaan?
Sprekers zijn Drs. Sven Maaskant, onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en Christian Alderliesten, stedenbouwkundige van de gemeente Gorinchem.

U kunt het gehele programma lezen en zich opgeven via de volgende link: https://kcw-2019-2.eventbrite.nl/ Aan deelname aan de netwerkbijeenkomst zijn geen kosten verbonden.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.