Evenement

Over Friese stinzen, staten en buitenplaatsen

Deze excursie is vol geboekt - Op zaterdag 6 oktober neemt de Friese commissie u per bus mee op een excursie over stinzen, staten en buitenplaatsen in het noordoostelijk deel van Friesland.

De excursie is geheel onder leiding van de kunsthistoricus  Rita Radetzky, kenner  bij uitstek van het Friese erfgoed op buitenplaatsen.

Op de buitenplaats Vijversburg te Tietjerk wordt u verteld over de gedurfde vernieuwing van de villa en het park en herleeft het verleden door het verhaal van freule Helena Mallinckroth (Audrey Stielstra).

De bus brengt u daarna door de streek de Trynwâlden,  ooit een geliefde woonplek bij de Friese adel. De streek herbergt nog veel herinneringen aan de adellijke families,  zoals te zien in de 12e eeuwse Pauluskerk in Oudkerk.   

Vervolgens reist u naar de Schierstins te Veenwouden. Tijdens het bezoek gebruikt u in deze unieke middeleeuwse ‘kasteeltoren’  de lunch.

In de middag bezoekt u de opengestelde voorname buitenplaats Fogelsangh-state te Veenklooster.

Vertrek van NS-station Leeuwarden om 10.15 uur,  rond 17.30 uur zet de bus u hier weer af.

De bus-excursie is inclusief  koffie, stins-lunch en “slot”-borrel.

Opgave tot 28 september


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.