Evenement

RESTAURATIEFAIR 2019

Op 30 juni organiseert Stichting RIBO in Hengelo de Restauratiefair, een uniek evenement om vakmanschap, ambachten en smaakvol erfgoed te laten zien aan jong en oud.

https://www.ribo.nl/restauratiefair/

Datum: zondag 30 juni 2019

Locatie: Hengelo Depot Haarweg 3 Haarweg 3 

Stichting RIBO organiseert op 30 juni 2019 de Restauratiefair, een uniek evenement om vakmanschap, ambachten en smaakvol erfgoed onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Het doel is om ambacht en innovatie op een positieve wijze in de schijnwerpers te plaatsen en jongeren te interesseren voor traditioneel vakmanschap. Passie voor ambacht, duurzaam erfgoed, historie en kennisoverdracht staan die dag centraal.

Een 40 tal restauratievaklieden en ca. 20 organisaties/instellingen op het terrein van cultuur en erfgoed en werkt belangeloos aan deze fair mee. Ook studenten van verschillende opleidingen zullen die dag hun vaardigheden tonen.

Tijdens de Restauratiefair worden bezoekers behalve over ambachten en restauratieopleidingen ook geïnformeerd over herbestemming, transformatiemogelijkheden en duurzame monumentenzorg. Maatregelen die nodig zijn om monumentale panden te verduurzamen mogen het karakter van het pand niet veranderen. Dit vraagt om maatwerk. Ook circulair bouwen krijgt tijdens de fair de nodige aandacht. Hergebruik van oude bouwmaterialen wordt steeds belangrijker. RIBO beschikt over een depot met een grote voorraad aan historisch bouwmateriaal. Het depot is tijdens de fair open voor bezoekers.

De Restauratiefair wordt gehouden op het terrein van het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht (PRA) van de Stichting RIBO. Het PRA is gehuisvest op Erve Woldhuis, een uniek en historisch erf op het landgoed Twickel.

Gratis parkeren en entree
Datum: 30 juni 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: Haarweg 3,7555 PC te Hengelo (OV)

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.