Evenement

Symposium Wikidata in de erfgoedwereld

Op 26 september 2019 vindt het eindsymposium plaats over wikidata in de erfgoedwereld

hthttps://www.academischerfgoed.nl/projecten/wiki-wetenschappers/tps://www.academischerfgoed.nl/projecten/wiki-wetenschappers/

Locatie volgt nog 

Het eindsymposium van het project Wiki Wetenschapers zal plaatsvinden op donderdag 26 september 2019. Het thema van de bijeenkomst is het gebruik van Wikidata voor erfgoed en onderzoek.

Meer informatie over het programma en de locatie volgt. Suggesties voor bijdragen zijn welkom. Neem hiervoor contact op met de projectleider van het Wiki Wetenschappers project, Linn Borghuis: l.borghuis@academischerfgoed.nl

Wiki-wetenschappers
Met het project Wiki-wetenschappers heeft SAE, als eerste Nederlandse GLAM-instelling twee Wikidata specialisten aangesteld. Zij gaan belangrijke personen uit de wetenschappelijke geschiedenis van Nederland, sinds 1575 in Wikidata opnemen. De historische gegevens worden binnen het project gestructureerd en geredigeerd beschikbaar gemaakt in Wikidata.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.