Evenement

Tentoonstelling Hooi en Hooiers in de IJsseldelta

Hooi is diverser dan u denkt! Tot en met 31 oktober bied Rouveen een interessante tentoonstelling over hooi. Ontdek de voorname plek die hooi heeft gespeeld in de geschiedenis van de IJsseldelta.

Tot en met 31 oktober bied de Veldschuur in het Overijsselse dorpje Rouveen een interessante tentoonstelling. Deze tentoonstelling gaat over Hooi. Hooi? zult u denken, wat is daar nou zo bijzonder aan? Dat hooi wel degelijk een belangrijke rol in onze samenleving heeft gespeeld is ontdekt bij het maken van een landschapsbiografie van de IJsseldelta, onder supervisie van professor Theo Spek van de Rijksuniversiteit Groningen. De tentoonstelling laat de rijke geschiedenis en de diverse kanten van hooi zien. Zo werd hooi gebruikt als benzine, stond het symbool voor macht, bezit en erotiek, was het de basis voor de eerste bewoning in de IJsseldelta, werd het als exportproduct gebruikt en was het een inspiratiebron voor de kringlooplandbouw. Verder zullen bij de tentoonstelling trotse hooiboeren over hun hooi-geschiedenis vertellen.

Meer weten? Klik hier

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.