Evenement

Verrassende landgoederen in de kop van Drenthe

Deze excursie is volgeboekt. U kunt mailen met info@heemschut.nl voor een plaatsje op de wachtlijst.

Op zaterdag 25 mei organiseren Heemschut Groningen en Drenthe een bustocht langs een aantal wat minder bekende landgoederen die goed verscholen liggen op deze grens. 

Op weg naar het gebied leidt de tocht vanaf Groningen over de met rijksmonumenten bezaaide Verlengde Hereweg en Rijksstraatweg via Haren naar de omgeving van Glimmen.

Daar drinken we koffie terwijl excursieleider, landschapshistorica drs. Willemieke Ottens, ons inzicht geeft in de ontwikkeling van het gebied en waarom juist daar bijvoorbeeld Huis te Glimmen, of verder naar het westen rond Eelde=Paterswolde, de huizen Lemferdinge, Vosbergen, Vennebroek, de Braak, Huis de Duinen, Oosterbroek en Westerbroek zijn ontstaan. 

De meeste huizen waar we langskomen zijn bewoond of in gebruik en we zullen dus niet overal in kunnen. Maar een wandeling om het huis, door de tuin of het 19e eeuwse landschapspark met de slingerpaadjes, vijvers, bruggetjes, bergjes en lanen met monumentale bomen zal in de meeste gevallen wel mogelijk zijn.

Programma:

10:15 uur vertrek vanaf station Groningen

Busrit met koffie, een korte toelichting en een lunch en thee pauze op bijzondere locaties. 

17:00 uur retour op station Groningen

 

 

Aanmelden

Locatie
Groningen - Drenthe
Prijzen per deelnemer
Leden: € 45,00
Niet leden: € 50,00
Deelnemers
Maximum: 45

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.