Evenement

Water als vriend en vijand

Water heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld. Of het nu ‘onze’ strijd tegen het water was, gebruikt werd om materialen te vervoeren of de vijand tegen te houden in tijden van oorlog.

Op zaterdag 20 april 2019 organiseert Heemschut Brabant een excursie naar vestingsteden in West-Brabant om waterbouwkundige- en verdedigingswerken te bezoeken.

De excursie start op Fort de Roovere te Halsteren, waar men ontvangen wordt met een kop koffie/thee. Met een bus rijden we gezamenlijk naar het sluizencomplex Beneden sas (gemeente Steenbergen). Dit sluizencomplex dateert uit 1824 en is gebouwd om het achterliggende land te beschermen tegen hoog water. Na de sluis gaan we op weg naar Bergen op Zoom om daar de Waterschans te bekijken. Dit verdedigingswerk is gebouwd in 1584 en beschermde de haven. Momenteel wordt de schans gerestaureerd, dit zal in oktober weer in volle glorie te bezichtigen zijn. Na de schans brengt de bus ons terug naar Fort de Roovere waar we vanaf de nieuwe toren Pompejus een mooi overzicht hebben over de waterlinie. Op deze locatie krijgen wij het verhaal mee van hoe crowdfunding een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van erfgoed.

Geinteresseerd? Het programma start om 13.00 uur en zal de volledige middag in beslag nemen. De kosten bedragen €15,- voor niet-leden, €17,50,- voor Heemschut-leden. Aanmelden kan via de website van Heemschut: www.heemschut.nl of per mail naar info@heemschut.nl. Gaarne het verschuldigde bedrag overmaken naar op rekeningnummer NL33RABO 01462.53.441 inzake Excursie Brabant onder vermelding van uw naam.

Aanmelden

Locatie
Fort de Roovere, Halsteren
Prijzen per deelnemer
Leden: € 15,00
Niet leden: € 17,50
Deelnemers
Maximum: 55

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.