Evenement

Westerwolde

Heemschut Groningen houdt op zaterdag 24 juni een excursie naar Westerwolde, de streek in Oost-Groningen rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa, lange tijd een sterk geïsoleerd gebied.

De ruggengraat van het landschap van Westerwolde is een esdorpenlandschap, met hogere zandruggen (of ‘tangen’) in het veen. Het gebied is lange tijd sterk geïsoleerd geweest, omdat het als een wig in het grootste moerasgebied van West-Europa lag: het Bourtangermoor. Dit heeft een conserverende werking gehad voor bijvoorbeeld het unieke plattelandsklooster in Ter Apel. Het gebied speelde daarnaast een belangrijke rol in de 80-jarige oorlog vanwege de aanleg van vesting Bourtange door Willem van Oranje. De dag wordt geleid door historicus Jochem Abbes.

Het programma:

10.20 uur          Vertrek per touringcar vanaf NS hoofdstation Groningen.         

11.15 uur          Aankomst romanogotische kerk te Wedde, ontvangst/koffie.

12.30 uur          Aankomst Smeerling, 16e en 17e eeuwse Westerwoldse boerderijen.

13.50 uur          Aankomst vesting Bourtange, rondleiding door de vesting.      

14.45 uur          Vertrek Bourtange via Sellingen, Ter Borgh en Ter Wisch naar Ter Apel.

15.20 uur          Aankomst Hotel Boschhuis.     

16.00 uur          Bezichtiging 15e-eeuwse klooster Ter Apel.       

17.45 uur          Aankomst NS hoofdstation Groningen, einde programma.

 

Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Het bezoek aan het klooster is niet bij de prijs inbegrpen, de toegangsprijs is €7,50 (gratis met een Museumkaart of ICOM-pas).

Aangezien onze leden zich ook telefonisch of per e-mail opgeven klopt het aantal beschikbare plaatsen wat u hieronder ziet niet. Zodra u zich niet meer kunt inschrijven vermelden wij dit op de website. 

Aanmelden

Locatie
Westerwolde
Prijzen per deelnemer
Leden: € 39,50
Niet leden: € 43,50
Deelnemers
Maximum: 40

Aanmelden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.