Actueel | Overijssel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Schilrenovatie wist Brutalisme uit in Enschede

Het is al enige tijd bekend: de Macandraflat (Hans Sluijmer, 1968) in Enschede zal worden gerenoveerd. Het Brutalistische icoon aan de rand van het Volkspark is toe aan vernieuwing. Heemschut Overijssel maakt zich zorgen over de renovatieplannen: in de moderne plannen blijft niets over van het brute karakter van Macandra. lees verder

Spoorbrug in nieuwbouwplan

Aan de zuidzijde van het Zwolse spoorwegemplacement ligt de zogenaamde Hanzebad-locatie, een terrein van een voormalig zwembad. Vanaf 2014 bestaan in dit gebied al plannen voor nieuwbouw. Onder de benaming Gildenhof gaat Trebbe-Dura Vermeer hier vanaf 2023 ca. tweehonderd woningen bouwen. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.