Actueel | 2021-06

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Hekwerk Nederlandsche Bank gered en naar Bergeijk

Nu het geld en goud niet meer bij De Nederlandsche Bank op het Amsterdamse Frederiksplein liggen, is een zwaar hekwerk overbodig. Daarom krijgt het hek een nieuwe bestemming. Het gaat grotendeels naar het Mien Ruyspark in Bergeijk. De beschildering van het hekwerk is een kunstwerk van Peter Struycken. Heemschut is druk bezig geweest met deze redding. lees verder

Bedreigd structuralisme zou rijksmonument moeten worden

Het kantorencomplex uit 1982 van architect Abe Bonnema (1926-2001), bekend als het PEN-dorp, in Alkmaar moet in 2022 plaats maken voor een nieuwe woonwijk naar ontwerp van De Zwarte Hond, de voortzetting van het bureau van Bonnema. Hoewel het één groot gebouw is, heeft het meer weg van een dorp, kleinschalig en overal met de buitenruimte verbonden door in samenhang ontworpen tuinen, patio’s en daktuinen naar ontwerp van Mien Ruys en Hans Veldhoen. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.