Actueel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Te weinig erfgoedambtenaren? Investeer in capaciteit en jong talent!

De uitvoering van erfgoedtaken staat onder druk: 50% van de gemeenten heeft onvoldoende capaciteit en deskundigheid op het gebied van erfgoed (Erfgoedmonitor 2021-2022). Tegelijkertijd ziet Heemschut dat veel jongeren met een erfgoed gerelateerde opleiding niet aan het werk gaan in het veld. Koppel deze twee problemen aan elkaar en je hebt een oplossing: bied jongeren een startpositie en gemeenten extra handen. lees verder

Stichting Mobiele Collectie Nederland: Stoomsprookje valt in duigen

Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) heeft zich in een persbericht uitgelaten over de aankondiging van de Efteling om de Efteling-stoomtrein te gaan elektrificeren. "Waardevol cultureel erfgoed, drie historische stoomlocomotieven van elk meer dan honderd jaar oud, worden daarmee zodanig aangetast dat zij niet meer als mobiel erfgoed te beschouwen zijn", aldus MCN. Ze roepen de Efteling op om de historische locomotieven ten toon te stellen op eigen terrein of onder te brengen bij een van de Nederlands musea op dit gebied. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.