Actueel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Eerherstel voor Utrechts Herderplein

Zeer recent is begonnen aan de restauratie van het Utrechtse Herderplein. Het plein is het hart van de naoorlogse wijk de Halve Maan en in 1955 gerealiseerd in overleg tussen kunstenaar Jan Boon en architect Antonio Salvatore van de Utrechtse Dienst Openbare Werken. Boon is in de wederopbouwperiode als kunstenaar van groot belang geweest voor Utrecht. Zijn kunstwerken zijn nog steeds prominent in de stad aanwezig. lees verder

Verdozing van het IJsseldal bij Doesburg

Ingeklemd tussen het wettelijk beschermd stadsgezicht van de Hanzestad Doesburg en het Natura-2000 gebied van de Fraterwaard wil de gemeente Doesburg een bestaand overslagpunt tussen water- en wegtransport laten uitgroeien tot een container-hub van het internationale transportbedrijf Kuehne & Nagel. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.