Actueel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Brutalistisch Vijzelgemaal Ede voorlopig veilig gesteld

In februari werd Heemschut via Social Media gewezen op een brutalistisch vijzelgemaal op het RwZI-terrein in Ede. Het waterschap Vallei en Veluwe heeft hier plannen voor herontwikkeling. Dit betonnen post ’65 bouwwerk leek tussen wal en schip te vallen. Door snelle samenwerking tussen de Werkgroep Post ’65 en Heemschut Gelderland is het vijzelgemaal nu goed onder de aandacht gebracht. Het vijzelgemaal is voor nu voorbeschermd door de gemeente. lees verder

Steun de plaatsing van 3 glas-in-loodramen in school De Windkanter

In 2021 redde de Heemschut Werkgroep Monumentale Kunst drie bijzondere glas-in-loodramen van de sloop. De ramen krijgen een nieuw onderkomen in de trappenhuizen van basisschool De Windkanter in Hilversum. Voor dit project hadden de vrijwilligers van Heemschut al 3000 euro bijeengebracht en later nog eens 1000 euro via een crowdfunding. Er is nu nog 500 euro nodig voor herplaatsing en restauratie. Wij hopen op uw steun voor dit unieke project. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.