Actueel | Landelijk bureau

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Digitale enquête kerkenvisies beschikbaar

De afgelopen week heeft Heemschut alle lokale erfgoedorganisaties in Nederland benaderd vanwege de problematiek rondom leegstaande kerk. Zoveel als mogelijk stichtingen, verenigingen en actiegroepen zijn door Heemschut gevraagd een digitale enquête over het onderwerp in te vullen. De vragenlijst is ook hier beschikbaar. lees verder

Hoera! Heemschut 109 jaar

Hoera! Erfgoedvereniging Bond Heemschut bestaat 109 jaar. Op 2 februari 1911 werd de eerste officiële vergadering gehouden, in het Muntgebouw in Amsterdam. Het idee voor de oprichting van Heemschut was er al langer. In 1909 werden de eerste voorbereidingen getroffen voor het oprichten van de vereniging die zich in zou gaan zetten voor het behoud van erfgoed en de schoonheid van Nederland. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.