Nieuwsbericht

'85 huizen in Lennisheuvel vernietigen monumentenbiotoop'

De provinciale commissie Noord-Brabant van Heemschut heeft in een zienswijze haar zorgen geuit over het voorgenomen bestemmingsplan 'Achter den Eijngel' in Lennisheuvel. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 85 nieuwe huizen mogelijk vlak achter een beeldbepalend rijksmonument.

Deze zomer is het bestemmingsplan 'Achter den Eijngel' ter inzage gelegd. Het betreft een woninbouwproject pal achter het monumentale pand Den Eijngel. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 85 grondgebonden huizen mogelijk. 

Heemschut maakt zich grote zorgen. Den Eijngel scoort hoog op diverse waardecriteria. Dit project tast de belevingswaarde van het monument ernstig aan. "Een rijksmonument heeft ruimte nodig om tot zijn recht te komen", zo betoogt Heemschut in de zienswijze. Molens kennen bijvoorbeeld een molenbiotoop. 

Ruimte die er in dit project niet is omdat er tot vlakbij het monument gebouwd gaat worden. Heemschut hoopt dat de gemeente de zorgen overneemt en passende maatregelen neemt. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.