Nieuwsbericht

'Eeuwenoude winkels in Amsterdam worden bedreigd'

In Amsterdam is Heemschut bang dat het karakter van de stad aan het verschralen is nu winkels die al generaties lang bestaan, verdwijnen. Door de onstuimige groei van de toeristische sector worden de huurprijzen in de stad steeds verder opgedreven.

Heemschut maakt zich zorgen over het verandere karakter van Amsterdam. "Heemschut bekommerde zich vroeger om de buitenkant van een gebouw, de stenen. Intussen hebben we meer aandacht voor de interieurs en kijken we naar het gebruik van een pand", aldus Paul Meijer van de commissie Amsterdam in Het Parool.

Jephta Dullaart valt hem bij. "Een toeristenwinkeltje in een klassiek gebouw tast de beleving aan. Op vakantie bezoek ik ook liever een oud tentje en duik ik niet meteen de eerste de beste Starbucks in."

Lees hier het volledige artikel in Het Parool


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.