Nieuwsbericht

'Laat het landschap niet verpesten door bouwlobby'

Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ontkomen we er in Nederland de komende jaren niet aan om ook grote delen van het groen te gaan bebouwen om het woningtekort op te lossen. Dat bracht het instituut deze week na eigen onderzoek naar buiten. Het is weer een geluid van de bouwlobby dat er in het groen gebouwd moet gaan worden. Heemschut roept op tot een hard tegengeluid: laat ons landschap niet zomaar verpesten door deze lobby.

In een eigen rapport constateert het instituut van de bouwsector dat niet alle huizen die nodig zijn binnen de bestaande stedelijke contouren gebouwd kunnen worden. Sterker nog: volgens de bouwlobby is het vaal sneller en effectiever om buiten de stad te bouwen in het groen. 

Directeur Karel Loeff van Heemschut: "Slimme zet van lobby instituut voor de bouw. Inpassing op een verantwoorde manier wordt nergens echt toegelicht. En Amsterdam Noord buiten de ring mag er aan geloven. In Landschap Waterland ziet deze belangenorganisatie ruimte voor 3500 woningen. Tijd voor een hard tegengeluid. Laat ons cultuurlandschap niet verpesten met behulp van dit soort economische rapporten."

Heemschut is zeer kritisch op het rapport en de lobby van de bouw die de afgelopen weken, zeker in het licht van de kabinetsformatie, overuren lijkt te draaien. De erfgoedbeschermers roepen op tot een brede coalitie om een tegengeluid te laten horen. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.