Nieuwsbericht

Stadsicoon Drostemannetje terug in Haarlem

Heemschut heeft inmiddels haar steun betuigt aan dit mooie project. doet u dat ook?

Haarlem wil zijn Drostemannetje terug. Het beeld van de Franse ontwerper Adolphe Cassandre uit 1931 liet decennialang op het dak van de Droste cacaofabrieken aan het Spaarne zijn lichtgevende figuur over Haarlem schijnen. Hij - ook wel het pastillemannetje genoemd - is een beeldbepalend stadsicoon, een van de oudste neonreclames ter wereld, en is zes meter hoog en weegt tweeduizend kilo. Sinds 2004 ‑bij de sluiting van de inmiddels deels tot woningen herbestemde fabriek‑ staat hij te somberen in een donkere opslag.

Een club Haarlemse initiatiefnemers wil het iconisch mannetje terugbrengen naar zijn oude plek, een vertrouwd gezicht voor hem en voor de stad. Daar is geld voor nodig, en wel zo’n € 50.000 voor herstel en herplaatsing. Met crowdfundingacties willen de initiatiefnemers dit bedrag bijeen brengen, en doet daarvoor een beroep op iedereen die het Drostemannetje en Haarlem een warm hart toedraagt.

Heemschut heeft inmiddels haar steun betuigd aan dit mooie project. En roept een ieder op dat ook te doen.

Voor meer informatie, en donaties zie Drostemannetje

Voor meer informatie bij Heemschut: Peter Koppen, peterkoppen@xs4all.nl

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten.

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92 of 06-41392195
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2017 Heemschut / e-Vision.nl / Alle rechten voorbehouden.