Nieuwsbericht

Actievoerders maken Blauwe Golven schoon

Tientallen actievoerders namen vrijdagmiddag de borstel ter hand en maakten een klein deel van het kunstwerk de Blauwe Golven in Arnhem schoon. Een symbolische actie om het belang van het behoud van het imposante kunstwerk te benadrukken. Ook de Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut borstelde mee.

De actie was een initiatief van actiegroep Behoud Blauwe Golven. De actiegroep verzet zich tegen het weghalen van de 'Blauwe golven', onderdeel van het plan 'Creatieve corridor', voor een parkachtige omgeving met een paviljoen voor architectuurcentrum CASA en ruimte voor creativiteit. De corridor moet de binnenstad verbinden met ArtEZ en Museum Arnhem. Maandag beslist de gemeenteraad over de toekomst van het kunstwerk. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.