Nieuwsbericht

Stickers achter ramen Ajax fanshop weggehaald

De Ajax fanshop in de Kalverstraat in Amsterdam heeft de bestickering achter de ramen op de tweede, derde en vierde verdieping verwijderd. De gemeente Amsterdam heeft dit verzocht na een melding van Heemschut. De fanshop heeft hieraan gehoor gegeven.

De Ajax fanshop zit in een rijksmonument. 

De uitbundige reclame voldoet niet aan de criteria in de Welstandsnota van Amsterdam. Daarin staat dat het algemene criterium is dat het ’niet ontsierend voor het stadsbeeld’ mag zijn. Reclame op of onmiddellijk achter het raam mag alleen in losse letters van maximaal 60 cm hoog en 75% van het raam moet vrij blijven van reclame. Het is heel duidelijk dat de eigenaar hier in overtreding is.

Op dit moment zijn alle ramen boven de winkels in de Kalverstraat nog reclamevrij, een beeld dat we graag behouden zien. 

Heemschut vroeg de gemeente naar de zaak te kijken, vooral ook om te voorkomen dat dit voorbeeld navolging krijgt.

Zie ook:
Heemschut maakt bezwaar tegen afplakken ramen Ajax fanshop

De stickers waren achter alle ramen geplakt.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.