Nieuwsbericht

Alma Hoekstra start met stage bij Heemschut

Bij Heemschut loopt deze zomer Alma Hoekstra mee. Zij loopt tot aan het einde van de zomer stage bij Heemschut en in dit bericht stelt ze zich kort voor.

"Hallo, Ik ben Alma en ik ga de komende maanden stage lopen bij Erfgoedvereniging Heemschut. Heemschut heb ik leren kennen door de tijdschriften die vroeger bij mijn pake en beppe in de woonkamer lagen. Als ik bij hen op bezoek was, las ik de bladen graag.

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen die te maken hebben met ‘ruimte’. In 2015 ben ik bij de UvA begonnen met de bachelor Planologie. Bij deze studie miste ik de aandacht voor architectuur(geschiedenis) en ontwerpen. In het laatste jaar van mijn bachelor ben ik daarom vakken gaan volgen over architectuurgeschiedenis en erfgoed. Na het afronden van mijn bachelor, wist ik nog niet zo goed wat ik het komende jaar wilde gaan doen. Ik was geïnteresseerd in heel veel onderwerpen: architectuur, steden, ontwerpen, landschapsarchitectuur, kunst en geschiedenis. Maar met welk onderwerp ik écht door wilde gaan, wist ik nog niet. In de zomer heb ik toen besloten om vakken bij Bouwkunde aan de TU Delft te gaan volgen. Dit waren vakken over ontwerpen, vormgeving, architectuurtheorie en architectuurgeschiedenis. Ik heb genoten van mijn tijd in Delft, maar vanwege mijn vakkenpakket van de middelbare school was het geen optie om door te gaan met bouwkunde. Architectuurgeschiedenis vond ik overduidelijk het interessantste vak. Naast het verplichte studiewerk, besteedde ik mijn vrije tijd ook aan het lezen van boeken over architectuurgeschiedenis en het bezoeken van monumenten. Ik herinnerde mij weer de tijdschriften die ik vroeger op de bank bij pake en beppe las en besloot om een berichtje naar Heemschut te sturen.

Nu, een paar weken later, zit ik hier in het Korenmetershuisje aan de Nieuwezijds Kolk. De komende maanden ga ik mij vooral met schrijven bezig houden. Ik zal onder andere meewerken aan de Heemschutboekjes over de Europa Nostra Awards en vermaaksarchitectuur."


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.