Nieuwsbericht

Almere neemt monumentenaanvraag politiebureau in behandeling

De gemeente Almere heeft de monumentenaanvraag van Heemschut voor oude politiebureau in Almere-Haven in behandeling genomen. De gemeente is voornemens om het pand aan te wijzen tot gemeentelijk monument, zo laat Almere weten. De eigenaar is door de gemeente ingelicht.

Het gebouw is ontworpen door architect Rem Koolhaas en dateert uit 1985.

Volgens de commissie zijn er meerdere redenen om het gebouw te bewaren. Het oude politiebureau past door de locatie goed bij de beginperiode van de stad. De bouwstijl van het gebouw wijkt af van alle andere panden in Almere Haven.

Het politiebureau in Almere Haven is bovendien het eerste gebouw van architect Rem Koolhaas. Inmiddels is Koolhaas een bekende architect.

Begin dit jaar vertrok de politie uit het pand. Later werd bekend dat het gebouw geveild zou gaan worden. Gevreesd werd dat het oude politiebureau gesloopt zou gaan worden of drastisch zou veranderen. Meerdere organisaties stonden op om het pand te redden.

De gemeente Almere gaf aan het gebouw te willen kopen. Eerder pleitte de gemeentelijke Commissie Welstand en Erfgoed voor behoud van het politiebureau. Het werk van Rem Koolhaas werd vergeleken met een vroege Rembrandt.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.