Nieuwsbericht

Arnhemse raad vraagt om onderzoek behoud Blauwe Golven

Het behoud van het kunstwerk de Blauwe Golven in Arnhem is een stap dichterbij. De gemeenteraad verzocht maandagavond het college van B en W in meerderheid om met kunstenaar Peter Struyken te verkennen hoe het kunstwerk behouden kan worden. De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut reageert verheugd op het nieuws.

ChristenUnie, VVD, AOP, PvdA, Arnhem Centraal, GroenLinks en de Partij voor de Dieren dienden in de raadsvergadering van maandagavond een voorstel in om het belangrijke kunstwerk te behouden. Een meerderheid in de raad.

De partijen zijn van mening dat het gebied Roermondsplein gebaat is bij een optimaal gedragen plan van de hoogste kwaliteit, waarbij de mogelijkheden voor inpassing van het kunstwerk maximaal zijn verkend. Het college van B en W is nu opgedragen om samen met kunstenaar Peter Struyken en met betrokken en dekundige partijen om tafel te gaan om een oplossing te zoeken. Inpassing van de Blauwe Golven in het plan voor de Creatieve Corridor moet daarbij bekeken worden.

De Werkgroep Monumentale Kunst heeft de afgelopen maanden samen met Arnhemse belangenorganisaties hard gestreden voor het behoud van de Blauwe Golven. Er is dan ook met enorme blijdschap gereageerd op het nieuws. Vrijdag was er nog een symbolische schoonmaakactie. 

Het Roermondsplein is een verkeersplein in Arnhem aan de oever van de Rijn. De Nelson Mandelabrug komt uit op dit plein. Midden op het verkeersplein is een kunstwerk aangelegd door Peter Struycken onder de naam Blauwe Golven. Dit kunstwerk bestaat uit een golvend oppervlak van blauw-witte stenen met centraal een fontein. Een gedeelte van de golven wordt gebruikt als parkeerplaats, vanwege het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad. Er kunnen op Parkeerterrein Oude Kraan Blauwe Golven 150 auto's staan.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.