Nieuwsbericht

Artikel: het erfgoed van de Koude Oorlog. Toch weer actueel?

Met de oorlog in Oekraïne lijkt de Koude Oorlog weer terug gekeerd. Ineens blijkt oorlog binnen de Europese grenzen dichterbij dan de meesten dachten. De laatste keer dat oorlog zo dichtbij leek, was tijdens de Koude Oorlog. In het nieuwste nummer van Heemschut aandacht voor het erfgoed van die Koude Oorlog.

Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur in 1989, en daarmee het einde van de Koude Oorlog, zijn overal in Nederland nog tastbare herinneringen te vinden van een geheime infrastructuur, aangelegd voor de civiel-militaire verdediging, het bestuur van het land en de bescherming van de bevolking. Soms zijn het zichtbare littekens in het landschap. Soms militaire complexen en oefenterreinen verborgen achter zwaarbewaakte hekken of onzichtbare bunkers en schuilkelders, diep onder de grond verstopt. Veel plekken waren lang geheim en ontoegankelijk.

Nu actueler dan ooit. Lees hier het artikel Typisch Koude Oorlog Erfgoed uit maartnummer van Heemschut. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.