Nieuwsbericht

Beleidsmedewerker Christian Pfeiffer is Monumententalent 2019

Onze beleidsmedewerker Christian Pfeiffer (31) is het Monumententalent 2019 Volgens de jury is Christian een multitalent. Alle facetten van het erfgoed komen bij hem samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar, als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk. Als molenaar leidt hij actief mensen op en geeft kennis door en als beleidsmedewerker bij Heemschut weet Christian vrijwilligers goed uit te rusten. Vanuit Heemschut, maar ook als raadslid in Weesp, zorgt hij dat erfgoed op de politieke agenda staat.

De prijs is 7 november op het Nationaal Monumentencongres in Deventer uitgereikt door juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, en Eelco van der Lingen, directeur Mondriaan Fonds. Christian Pfeiffer krijgt een beeldje en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van 7.000 euro aangeboden door het Mondriaan Fonds.

De prijs is ingesteld om jong talent tot 32 jaar in de monumentensector in de schijnwerpers te zetten en innovatieve ideeën en nieuwe energie met elkaar te delen. De minister van OCW wil met de talentprijs de verbinding van generaties in de erfgoedsector bevorderen en positieve aandacht genereren voor jonge monumentenprofessionals.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.