Nieuwsbericht

Blauwe Golven: waardestelling toont belang behoud uniek kunstwerk aan

De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut heeft naar aanleiding van de discussie over aantasting of sloop van het kunstwerk “De Blauwe Golven” van Peter Struycken in Arnhem een waardestelling laten maken.

Voor het maken van de waardestelling schakelde de werkgroep kunsthistorica Jonneke Jobse in. Jobse is  voormalig wetenschappelijk onderzoeker van het NWO en universitair hoofddocent moderne en hedendaagse kunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam en tevens publiciste over naoorlogse beeldende kunst en kunstkritiek.

Haar conclusie ten aanzien van het kunstwerk van Struycken is eenduidig: er is sprake van een uniek kunstwerk van een internationaal bekend kunstenaar met hoge ensemble- en zeldzaamheidswaarde. Zij concludeert dat het kunstwerk zich al jarenlang in een verwaarloosde staat bevindt, maar verlegging van wegen behoud en bescherming niet in de weg staat.

Met het onderzoek is naar de mening van Heemschut duidelijk aangetoond dat het kunstwerk waard is om te behouden. De Werkgroep Monumentale Kunst hoopt zo, samen met andere belangenorganisaties in Arnhem, de Gemeenteraad van Arnhem van behoud te overtuigen. Wethouder Elfrink zal naar verwachting dit jaar plannen over sloop of behoud aan de Raad van Arnhem voorleggen.

 

Foto: Gelders Archief 

Bekijk ook: Waardestelling Blauwe Golven

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.