Nieuwsbericht

BOEi toont interesse in kerk Son

Gaat het lukken de Sint Petrus' Bandenkerk te redden van de slopershamer? De maatschappelijke onderneming BOEi wil de kerk in Son kopen, als blijkt dat die zich leent voor een herbestemming. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Naast BOEi heeft nog een andere gegagdigde zich gemeld om de kerk te behouden. De twee partijen gaven naar aanleiding daarvan te kennen de op handen zijnde sloop van de kerk andermaal ter discussie te willen stellen. Deze week komt waarschijnlijk de gemeenteraad bijeen om de toekomst van de kerk te bespreken. 

Het is goed nieuws in een actuele dossier. Terwijl de voorbereidingen op de sluiting en sloop van de kerk in Son al in volle gang waren, bleef Heemschut dit najaar vechten voor het behoud. Samen met het Cuypersgenootschap, architectuur-historicus Wies van Leeuwen, de Eindhovense Henri van Abbestichting en rijksbouwmeester Floris van Alkemade.

Lees verder op ED.nl.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.