Nieuwsbericht

Boerderij uit 1682 in Capelle aan den IJssel moet gered van de sloop!

Heemschut en Historische Vereniging Capelle en PvdA Capelle maken zich hard voor behoud van verwaarloosd gemeentelijk monument.

Heemschut is het niet eens dat het college van B&W van Capelle en de gemeenteraad meewerken aan sloop en nieuwbouw van Hoeve Verkade.

De hoeve Verkade is een bijzonder pand in een bijzondere omgeving. Het is als gemeentelijk monument aangewezen vooral vanwege groot lokaal historisch belang, vanwege de hoge ouderdom en relatieve zeldzaamheid als een in hoofdvorm vrij gave 17e eeuwse boerderij.

Het is nu in eigendom van een projectontwikkelaar die het pand heeft aangekocht in de wetenschap dat het onderhoudsgebrek de afgelopen jaren niet is weggewerkt. Integendeel, de hoeve is steeds verder in verval geraakt. Jammer genoeg heeft de gemeente geen gebruik gemaakt van haar bevoegdheid om handhavend op te treden tegen moedwillige verwaarlozing. Wij vinden dat een onjuiste gang van zaken.

Heemschut vraagt het college van B&W van Capelle aan den IJssel niet akkoord te gaan met nieuwbouw en handhavend op te treden.

Zienswijze Heemschut, 9 november 2015

 

Heemschut Dossier Hoeve Verkade

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.